Relatietherapie Heerhugowaard

Relatietherapie in Heerhugowaard gericht op partnercommunicatie

KORTDUREND - EFFECTIEF - REDELIJK TARIEF OOK IN DE AVONDUREN

 De praktijk is in Het Zakenstation in Heerhugowaard en goed bereikbaar.

Relatietherapie Heerhugowaard

Relatietherapie Heerhugowaard onderscheidt zich van andere relatietherapieën daar deze kortdurend, effectief en betaalbaar is. De therapie is oplossingsgericht en dus direct gekoppeld aan het probleem: wat speelt er, wat maakt dat de relatie stokt, hoe is de verwijdering tussen de partners ontstaan? Er is immers een probleem of er zijn problemen en u wil daar beiden zo snel mogelijk mee worden geholpen.

Therapie Heerhugowaard

De kortdurende therapie is verhelderend. U krijgt snel inzicht in uw situatie en kunt weer beter met elkaar in contact komen. Het gaat hierbij om duidelijke werkbare acties, die maken dat er meteen verandering komt in uw relatie. De verandering zet u zelf in.

Relatietherapie Heerhugowaard

U krijgt begeleiding en steun en leert om zo snel mogelijk beiden verantwoordelijkheid te nemen voor het verbeteren van uw relatie. U leert het negatieve patroon te herkennen en u leert om dit positief om te buigen (te deëscaleren). Zo kunt u beiden de relatie weer veilig maken. Dit betekent dat u ook voor de toekomst vaardigheden heeft om te blijven werken aan uw relatie en in staat bent om emotioneel betrokken te blijven bij elkaar.

Relatie Therapie Heerhugowaard

Relatie therapie / begeleiding wordt gebruikt om de relatie te herstellen. Het kan ook ingezet worden om te onderzoeken of er (nog) wel voldoende basis is. Als de verschillen tussen beide partners onoverkoombaar zijn, kan het inzicht ontstaan om de relatie te beëindigen. Hiervoor kan dus ook de therapie worden gebruikt.

Wist u:

  • Dat mensen met relatieproblemen vaak veel te lang wachten om hulp in te schakelen.
  • Dat hoe langer 'de verwijdering' tussen de partners duurt, dit ook weer een lange tijd nodig heeft voor herstel.
  • Dat deze therapie heel goed werkt om inzicht te krijgen in hoe het anders kan.
  • Dat partners met een negatief patroon in hun relatie vaak niet weten hoe zij dit kunnen doorbreken.
  • Dat relatieproblemen ook kunnen ontstaan doordat één van beide partners een probleem heeft wat een negatieve invloed geeft op de relatie.
  • Dat relatietherapie helemaal niet eng is en dat het woord therapie beladen klinkt.
  • Dat het ook relatiehulp mag zijn en ik u uitnodig om te werken aan uw relatie.