Relatietherapie Heerhugowaard Alkmaar

Wanneer relatietherapie
Werkwijze relatietherapie
Partnercommunicatie
Relatietherapiesessies

Partnercommunicatie bij relatieproblemen

Afbeelding handen man en vrouw.jpgHet hebben en het onderhouden van een relatie is tegenwoordig een hele opgave. De eisen van deze tijd geven nauwelijks nog de ruimte voor de juiste ontmoeting tussen beide partners.

Zo kunnen er heel veel redenen en omstandigheden zijn die er toe kunnen leiden dat u zich niet meer goed voelt in uw relatie. U vindt en ervaart dat de relatie stokt in de communicatie en in de omgang met elkaar. Er vindt eigenlijk geen goede ontmoeting meer plaats tussen u en uw partner. U heeft een ontevreden gevoel over de relatie. Dit kan spanning geven in de relatie en kan leiden tot verwijdering tussen u en uw partner. 

In deze fase heeft de relatie een nieuwe impuls nodig. Hoe moet je dit aanpakken en waar moet je beginnen? Wat is nodig om de relatie datgene te geven wat nodig is?

Relatietherapie kan dan een oplossing zijn om de problemen op tafel te krijgen en uw relatie te veranderen en te verbeteren.

Uitgangspunt relatietherapie

U en uw partner ervaren een probleem/problemen in de relatie en u wil er samen uitkomen.

Doel relatietherapie

De relatietherapie heeft tot doel het verkrijgen van inzicht in het huidige gedrag en de communicatie in de relatie. En daarna de omgang met elkaar zo weten te veranderen en vast te houden dat er (weer) een relatie ontstaat die voor u beiden goed is.

 De gevoelsmatige band die emotionele betrokkenheid geeft, wordt (weer) versterkt.

  • Het wordt u beiden duidelijk welke problemen een rol spelen in uw relatie en hoe deze (zijn) ontstaan.
  • Vervolgens wordt het duidelijk, hoe u samen die problemen gaat aanpakken.
  • Met behulp van nieuw inzicht over verschillende thema's en wederzijds begrip ontstaat er nieuwe communicatie en gedrag waarmee u uw relatie weer vorm gaat geven. De essentie wordt duidelijk.
  • Uw betrokkenheid naar en voor elkaar wordt verbeterd.
  • Daarna bent u beiden in staat om de positieve verandering te behouden.

Relatietherapie Heerhugowaard
Relatietherapie Alkmaar